Доступність посилання

ТОП новини

Мінкультури відмовило КМДА у погодженні проведення мітингу комуністів у музеї ВВВ 1 травня


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Міністерство культури офіційно відмовило КМДА у погодженні проведення акції комуністів на території Національного музею історії Великої вітчизняної війни 1 травня, повідомляють у прес-службі міністерства.

У відомстві зауважують, що відмовилиу наданні такого погодження, оскільки це суперечить Закону «Про музеї та музейну справу».

Стаття 11 цього закону визначає, що музейна територія – це територія, відведена для музею, яка належить до земель історико-культурного призначення. На цій території та в музейних будівлях (спорудах) забороняється діяльність, що суперечить його функціональному призначенню або може негативно впливати на стан зберігання музейного зібрання, та інша діяльність, несумісна з діяльністю музею як закладу культури.

У Мінкульті зазначають, що 1 травня музей історії ВВВ прийматиме відвідувачів та готуватиметься до проведення офіційних державних заходів 8-9 травня, які відбудуться за участю перших осіб країни.

Раніше КПУ подала заявку до КМДА про проведення 1 травня в центрі Києва. Пізніше у столичній міліції запропонували комуністам провести першотравневі заходи в іншому місці, оскільки в центрі Києва будуть організовані розваги для дітей.

XS
SM
MD
LG