Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала кур’єрів угруповання «ДНР»


СБУ спільно з прикордонниками та представниками Державної фіскальної службизатримала на одному з блокпостів по дорозі в зону АТО автомобіль, в якому двоє осіб везли 55 тисяч доларів для передачі бойовикам з угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичною організацією. Про це йдеться у повідомленні на сайті СБУ.

«Під час огляду легковика правоохоронці виявили під сидінням водія 55 тисяч доларів США. В автомобілі також знаходилися двоє братів, мешканців Новоазовська. Вони розповіли співробітникам спецслужби, що придбали валюту в Маріуполі. Кошти для купівлі доларів у розмірі 1 мільйон 200 тисяч гривень брати отримали від особи, яка має зв’язки з терористичною організацією «ДНР». Гроші призначалися для фінансування незаконних збройних формувань бойовиків», – йдеться в повідомленні.

За фактом події правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

В Службі безпеки України періодично заявляють про затримання груп осіб, які займаються збором конфіденційної інформації для бойовиків в АТО, також здійснюють спроби перевести зброю та інші речі негуманітарного призначення для передачі її бойовикам.

XS
SM
MD
LG