Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз»: визначено двох претендентів на посаду керівника «Укрнафти»


Нафтогаз, ілюстративне фото
Нафтогаз, ілюстративне фото

Конкурсна комісія одноголосно визначила двох претендентів на посаду керівника компанії «Укрнафта», повідомляє прес-служба компанії «Нафтогаз».

За повідомленням, ці кандидатури подано на комітет з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств (Номінаційному Комітету КМУ) для проведення фінального етапу конкурсного відбору, засідання комітету відбудеться 10 липня.

До складу комітету з призначення входять міністр економічного розвитку і торгівлі, міністр фінансів, міністр інфраструктури, міністр енергетики, міністр аграрної політики або їх заступники та п’ять незалежних недержавних експертів, кандидатури яких погоджуються Кабміном.

В цілому на конкурс надіслали свої резюме понад 80 кандидатів.

Після визначення переможця комітетом з призначення кандидатура претендента на заміщення посади керівника «Укрнафти» буде подана на розгляд та затвердження акціонерів на зборах, які призначено на 22 липня.

«Укрнафта» є найбільшою українською нафтовидобувною компанією.

Наразі «Укрнафтою» керує Пітер Ванхеке, якого оглядачі вважають близьким до українського олігарха Ігоря Коломойського.

Раніше низка депутатів Верховної Ради закликали прем’єра відсторонити Ванхеке від керівництва компанією.

Корпоративний конфлікт навколо компаній «Укрнафта» та «Укртранснафта» аналітики називали серед причин відставки голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського. «Нафтогазу» належить 50%+1 акція «Укрнафти». Головою наглядової ради товариства є голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

XS
SM
MD
LG