Доступність посилання

ТОП новини

Керівника Іллічівського порту відсторонили, проводять перевірку


Міхеїл Саакашвілі (©Shutterstock)
Міхеїл Саакашвілі (©Shutterstock)

Голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі повідомив про відсторонення Юрія Крука з посади керівника Іллічівського порту.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, відповідну постанову, підписану Міністерством інфраструктури України, голова Одеської ОДА намагався вручити очільнику порту особисто, однак того не виявилося на роботі. Він вийшов на лікарняний. На час відсторонення в порту проведуть перевірку його діяльності.

«Після більше ніж підозрілої передачі головних причалів Іллічівського порту офшорній компанії, яка зареєстрована у Центральній американській республіці Беліз, вчора о 12 годині ночі, ми нарешті домоглися відсторонення керівника Іллічівського порту від посади. Мільярди гривень втрачають українці кожен рік через контрабанду та офшорні махінації», – прокоментував ситуацію на своїй сторінці в Facebook Саакашвілі.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, профспілка порту планує організувати акції на підтримку Юрія Крука. Під час відвідин порту, Саакашвілі доручив начальнику міліції Георгію Лорткіпанідзе підтримати правопорядок в Іллічівську, а працівників порту утриматися від участі в подібних мітингах.

За даними з Мінінфраструктури України, там вже оголосили конкурс на посаду керівника Іллічівського торговельного порту.

У прес-службі порту усі звинувачення на адресу свого очільника відкидають. Від імені колективу там повідомили, що планують організувати акції на підтримку Юрія Крука найближчим часом. «З урахуванням сьогоднішнього конфлікту між губернатором і олігархом Ігорем Коломойським, директора порту Юрія Крука навмисно намагаються зарахувати до команди останнього, щоб додатково підлити масла у вогонь», – йдеться в заяві на офіційному сайті Іллічівського порту.

XS
SM
MD
LG