Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківська облрада відкинула претензії РНБО щодо фортифікаційних споруд


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Критику Києва щодо поганої роботи Івано-Франківської області зі створення оборонних споруд на сході України голова обласної ради Василь Скрипничук назвав «не цілком справедливою». Про це він сказав, повернувшись до Івано-Франківська з відрядження з міста Костянтинівка Донецької області.

За словами Скрипничука, різні області поставлені в різні умови. «У мене природно стоїть запитання: чому критикувати Івано-Франківську область, що вона остання, бо вона дійсно остання серед інших областей, якщо наші будівельники поставлені на 1-2 лінії? Рівненська область стоїть на 3-й лінії, там ніхто не літає, ніхто не стріляє – у них вже роботи по суті справи завершені. Неоднакові підходи», – сказав голова облради.

За його словами, із 12 точок, де прикарпатські будівельники виконують завдання з інженерного обладнання оборонних рубежів, сім розташовані на першій лінії і жодного на третій. «На двох точках наразі не ведуться роботи, бо там стріляють», – зазначив Скрипничук. При цьому він визнає, що є і недопрацювання обласної держадміністрації.

Будівельники з Івано-Франківщини виконують роботи в районах Костянтинівки, Курахового, Водяного, Пісків, загальна протяжність фортифікаційних споруд – 40 кілометрів, об’єм роботи великий, техніки не вистачає, кажуть в облраді. За словами голови обласної ради, «завершеність робіт від 40 до 70 відсотків».

При цьому він вважає, що не виправдовує себе метод «ура-ура народної будови», а доцільніше було б залучати професійних будівельників.

У липні на засіданні РНБО роботу Запорізької та Івано-Франківської областей зі створення оборонних споруд визнали незадовільною, голови Донецької та Закарпатської ОДА отримали догани за провал будівництва.

XS
SM
MD
LG