Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: українці заявили про значне погіршення на сході, росіяни – що становище не змінилося


(архівне фото)
(архівне фото)

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомляє, що в понеділок, 27 липня, представники України і Росії у Спільному центрі контролю й координації виступили з протилежними заявами про становище на сході України.

Зокрема, повідомила Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні, того дня голова української сторони у Спільному центрі контролю й координації, неназваний генерал-майор Збройних сил України, заявив про значне погіршення становища протягом попередніх 24 годин. За його словами, особливо важкого обстрілу за той час зазнало місто Авдіївка.

Натомість представник Збройних сил Росії у Спільному центрі контролю й координації, так само неназваний генерал-лейтенант, зі свого боку, заявив спостерігачам, що за попередні 24 години ситуація не змінилася. За його словами, обидві сторони продовжували використовувати важкі озброєння.

Також спостерігачам показали журнали реєстрації порушень режиму припинення вогню, які ведуть обидві сторони. При цьому в журналі української сторони у Спільному центрі контролю й координації в понеділок було зареєстровано 107 порушень, із них 22 з боку Збройних сил України і 85 із боку угруповань «ДНР» і «ЛНР». Тим часом у журналі російської сторони було 34 порушення, з яких 20 були приписані Збройним силам України, а угрупованням «ДНР» і «ЛНР» тільки 14, мовиться в повідомленні.

Серед іншої інформації ОБСЄ про становище в Україні в понеділок – повідомлення про телефонну розмову з представником Закарпатського обласного управління Служби безпеки України, який повідомив, що станом на той день в області все ще тривала спільна пошукова операція СБУ, міліції і прикордонників із метою затримати членів «Правого сектору», учасників перестрілки в Мукачеві 11 липня. За словами представника, близько десяти членів «Правого сектору» далі переховуються в лісах, і географічний обшир пошукової операції збільшили.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ працює на всій території України, за винятком Криму, куди її не допускає російська окупаційна влада, і частини окупованих територій Донбасу, де місії перешкоджають місцеві антиукраїнські збройні угруповання, підтримувані Росією.

XS
SM
MD
LG