Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 5 українських військових загинули – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

За минулу добу на Донбасі 5 українських військових загинули, 6 поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, ситуація залишається дуже складною, бойові дії біля Горлівки, Донецького аеропорту, Мар’їнки тривають практично безперервно.

На луганському напрямку вчора цілий день тривали перестрілки між бойовиками та українськими військовими в місті Щастя, зазначає речник АТО.

«Дещо неспокійніше вчора було на заході області. Близько 2 години ночі ворог півгодини обстрілював українські укріплення біля міста Золоте. Вогонь вівся з окупованого Первомайська. Поблизу Троїцького, ближче до вечірніх сутінок, пройшла перестрілка із застосуванням ПТКР та бронетехніки. Вже пізно ввечері ці самі позиції сил АТО бойовики обстріляли зі 122-міліметрових гармат», – повідомив Мотузяник.

Речник АТО зазначає, що на донецькому напрямку біля Свілодарська вчора було достатньо спокійно – зафіксовано лише кілька епізодів стрільби з кулеметів та гранатометів по позиціях українських військових в Луганському і Лозовому.

Мотузяник зазначає, що на північ і захід від Горлівки ситуація залишається незмінно складною, а в західних передмістях Донецька бойові дії тривають цілодобово.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують в обстрілах своїх позицій сили АТО. Зокрема, за їхніми словами, у результаті нібито обстрілу українськими військовими Горлівки один цивільний загинув та один поранений.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG