Доступність посилання

ТОП новини

Екс-«айдарівця» Гукова не звільняють з СІЗО, попри рішення суду


Звільнення екс-айдарівця Юрія Гукова з Криворізького «Бублика» затягнулося
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00

Звільнення екс-айдарівця Юрія Гукова з Криворізького «Бублика» затягнулося

Журналіст і переговорник Юрій Гуков продовжує перебувати у СІЗО у Кривому Розі, незважаючи на рішення Київського апеляційного суду, що 5 серпня постановив відпустити Юрія Гукова з СІЗО на поруки «Харківської правозахисної групи».

Правозахисники привезли з Києва відповідну постанову вже наступного дня, однак пенітенціарна служба відмовилася відпускати Гукова, мотивуючи це тим, що суддя не оформив документ належним чином.

Це технічна помилка, зазначає адвокат Гукова Марина Захарова. За її словами, ввечері 7 серпня повний варіант постанови Апеляційного суду буде передано в Кривий Ріг, і Гукова мають відпустити на поруки.

Водночас в Києві триває слідство у справі проти колишнього командира добровольчого батальйону «Айдар» Сергія Мельничука, якого звинувачують у створенні злочинного угруповання. Мельничук каже, що слідкує за кримінальною справою свого колишнього підлеглого Гукова, однак коментувати її відмовляється – як і заяву керівника «Харківської правозахисної групи» Євгена Захарова про їхній конфлікт з Гуковим через побиття полоненого.

За словами Мельничука, Юрій Гуков був звільнений з «Айдару» через порушення дисципліни.

Журналіста і переговорника Гукова звинувачують у розбійному нападі, який він нібито скоїв у селищі Троїцьке на Луганщині, перебуваючи в складі батальйону «Айдар».

5 серпня Київський апеляційний суд скасував рішення судді Печерського суду Оксани Царевич щодо обрання запобіжного заходу журналістові і переговорнику Юрієві Гукову, змінивши запобіжний захід на поруки. Однак зараз Гуков, який до затримання активно працював над звільненням журналістки Марії Варфоломеєвої з підвалу угруповання «ЛНР», все ще перебуває в Криворізькому СІЗО.

XS
SM
MD
LG