Доступність посилання

ТОП новини

Президент Словаччини – Яценюку: реформи зроблять Україну успішною і приведуть в ЄС


Арсеній Яценюк (л) і Андрей Кіска
Арсеній Яценюк (л) і Андрей Кіска

Президент Словаччини Андрей Кіска під час зустрічі з прем’єром України Арсенієм Яценюком висловив підтримку зусиллям Києва на шляху до ЄС і наголосив, що «реформи є основою стабільної й успішної України і єдиним шляхом країни в її зусиллях стати членом Євросоюзу».

Як повідомляє канцелярія президента Словаччини, Андрей Кіска «оцінив прогрес у реформах, яких протягом останнього часу досягла Україна, і наголосив на потребі активізувати ці зусилля».

Андрей Кіска також підтримав «незалежність і територіальну цілісність України».

Арсеній Яценюк і Андрей Кіска обговорили також питання взаємної співпраці України і Словаччини, зокрема, в енергетичній галузі.

Сьогодні також Арсеній Яценюк провів переговори з головою уряду Словаччини Робертом Фіцом.

На адресу українського прем’єра Арсенія Яценюка лунає критика з приводу реформ. Зокрема голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявляв, що уряд лише імітує реформи, а насправді захищає інтереси олігархів. Яценюк назвав обвинувачення на свою адресу необґрунтованими.

Угоду про асоціацію України і ЄС підписали у березні 2014 року. Щоб документ набув чинності, його мають ратифікувати всі підписанти – Україна і 28 країн-членів ЄС, а також керівні органи ЄС. Верховна Рада України і Європарламент ратифікували угоду 26 вересня 2014 року.

У Євросоюзі процес ратифікації триває. Тим часом політична частина угоди вже діє в режимі тимчасового застосування; економічна, де йдеться про зону вільної торгівлі, так само запрацює з початку 2016 року.​

XS
SM
MD
LG