Доступність посилання

ТОП новини

Аваков хоче розформувати відділ боротьби з незаконним обігом наркотиків


Арсен Аваков (©Shutterstock)
Арсен Аваков (©Shutterstock)

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков має намір розформувати відділ боротьби з незаконним обігом наркотиків (ВБНОН).

«Працювало? Не працювало. І, здебільшого, навпаки – часто створювало проблему. Найчастіше – плавно вписувалося в наявні злочинні схеми наркозлочинності. Спроби корекції старої системи ні до чого не призводили. Тому реформи цього підрозділу не буде. Я просто його розформовую», – написав міністр на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, понад тисячу співробітників відділу виведуть за штат для переатестації і перевірки із застосуванням детектора брехні.

Аваков повідомив, що в Національній поліції створюється новий департамент протидії наркозлочинності.

При цьому, за словами міністра, колишніх співробітників ВБНОН, які пройдуть переатестацію, переведуть в інші підрозділи поліції.

«Будемо створювати новий підрозділ «з нуля», – набираючи нових співробітників з урахуванням уже традиційних в новій поліції конкурсних процедур», – написав Аваков, зауваживши, що новий департамент поліції з протидії наркозлочинності буде істотно меншим – 600 поліцейських.

Раніше сьогодні Аваков анонсував початок роботи нової структури експертної служби МВС 7 листопада.

2 липня Верховна Рада ухвалила законопроект про Національну поліцію, президент підписав цей закон 4 серпня. Відповідно до закону, до складу Національної поліції увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.

XS
SM
MD
LG