Доступність посилання

ТОП новини

У штабі АТО заявляють про 13 обстрілів з боку бойовиків на Донбасі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Українські військові повідомляють, що з 18:00 5 листопада до 6:00 6 листопада зазнали 13 обстрілів з боку проросійських сепаратистів на Донбасі. Про це інформує в ранковому зведенні прес-центр штабу АТО.

«З великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вони (бойовики – ред.) обстрілювали військових у районі Авдіївки та Красногорівки, з гранатометів та стрілецької зброї п’ять разів Мар’їнку та шість разів – Піски», – ідеться в повідомленні.

Останній на цей момент обстріл відбувся близько 5:00 – по Пісках стріляли з боку хімічного заводу в Донецьку, твердять українські військові.

Увечері 5 листопада в угрупованні «ДНР» звинуватили Збройні сили України в семи порушеннях режиму припинення вогню, але точних часових меж обстрілів не вказали.

Про жертви чи руйнування внаслідок цих обстрілів ані українська, ані сепаратистська сторона не повідомляють.

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

Активізацію обстрілів у районах, прилеглих до Донецька, штаб АТО у своїх ранкових зведеннях відзначає вже вдруге цього тижня. Раніше українські військові заявляли про 12 обстрілів своїх позицій з боку проросійських бойовиків у вечірні години 4 листопада і вночі 5 листопада.

Останніми тижнями в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язано зокрема із тим, що сторони конфлікту під наглядом представників ОБСЄ почали відводити озброєння від лінії зіткнення.

XS
SM
MD
LG