Доступність посилання

ТОП новини

Мінінфраструктури: наразі забороняти польоти до Єгипту недоцільно


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Міністерстві інфраструктури України вважають, що наразі забороняти польоти до Єгипту недоцільно. Про це заявив перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер.

«На даний момент ми вважаємо, що забороняти повітряне сполучення з Єгиптом недоцільно. Українські авіакомпанії продовжують виконувати польоти до Шарм-аш-Шейха, за умови неухильного дотримання посилених заходів безпеки», – зазначив Шульмейстер.

За його словами,Мінфраструктури разом з Державіаслужбою України здійснили низку заходів, що посилюють безпеку польотів, зокрема, українським авіаперевізникам заборонили польоти через аеронавігаційну точку PASOS – вони облітають Синайський півострів.

Крім цього, Державіаслужба направила фахівця з авіаційної безпеки для проведення перевірки стану авіаційної безпеки в аеропорту Шарм-аш-Шейх, інспектор на місці провів огляд та звітував, що система безпеки в аеропорту відповідає всім вимогам, наголосив Шульмейстер.

17 листопада Державна авіаційна служба України ухвалила рішення про продовження польотів українських авіакомпаній до єгипетського курорту Шарм-аш-Шейх «за умови вжиття авіакомпаніями додаткових заходів авіаційної безпеки, спрямованих на зниження ризиків до допустимих рівнів». Як повідомили в Державіаслужбі, таке рішення ухвалили після перевірки авіабезпеки аеропорту цього міста, яку після авіакатастрофи російського літака над Синаєм провів державний інспектор з авіаційного нагляду за безпекою авіації Державіаслужби.

Літак російської компанії «Когалимавіа» (працює під маркою Metrojet), який прямував до Санкт-Петербурга із Шарм-аш-Шейха, розбився в Єгипті над Синайським півостровом 31 жовтня. Всі 224 людини, які були на борту, загинули. Серед них – четверо українців. 17 листопада Федеральна служба безпеки Росії заявила, що причиною авіакатастрофи став теракт. Раніше відповідальність за падіння літака взяло угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG