Доступність посилання

ТОП новини

Гуманітарна ситуація в Криму погіршуватиметься – «Схід-SOS»


Зачинений продуктовий магазин у Сімферополі, окупований Крим, 25 листопада 2015 року
Зачинений продуктовий магазин у Сімферополі, окупований Крим, 25 листопада 2015 року

Гуманітарна ситуація в окупованому Росією Криму внаслідок відключення постачання електроенергії з материкової України складна і має тенденцію до погіршення. Про це в ефірі Радіо Свобода заявила координатор благодійного фонду «Схід-SOS» Олександра Дворецька.

«У Криму справді тяжка гуманітарна ситуація, і чим далі, тим вона буде погіршуватися», – наголосила Дворецька.

За її словами, найбільше від енергетичної блокади потерпають маленькі населені пункти, де за кілька днів електроенергію вмикали лише на пару годин.

«Якщо зв’язок, світло, постачання води та інше ще наявні у великих містах, то якщо від’їхати від Сімферополя на 10-15 кілометрів, там декілька населених пунктів за ці дні мали одну-дві години електроенергії. Дуже гостро проблему відчувають сім’ї з маленькими дітьми», – зазначила координатор благодійного фонду «Схід-SOS».

У Криму 22 листопада через пошкодження опор ЛЕП у Херсонській області о 00:25 сталося відключення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України. Увечері 24 листопада в «Укренерго» повідомили, що ремонтні бригади відремонтували опору однієї з пошкоджених ліній електропередач у Херсонській області – «Каховка-Титан».

Півострів зараз забезпечується електроенергією, вироблений джерелами кримської генерації, а також дизельними генераторами, завезеними з Росії після анексії півострова 2014 року. Однак цих потужностей не вистачає.

XS
SM
MD
LG