Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко нагородив орденами та медалями 117 військових за мужність у зоні АТО


Президент України Петро Порошенко і українські військові, архівне фото
Президент України Петро Порошенко і українські військові, архівне фото

Президент України Петро Порошенко підписав указ про відзначення державними нагородами 117 військовослужбовців, які виявили особисту мужність і високий професіоналізм у захисті територіальної цілісності України.

За повідомленням прес-служби президента, серед нагороджених – 46 військовослужбовців Збройних сил України, які були поранені у бойових діях біля Донецького аеропорту, населених пунктів Піски, Спартак, Майорське, Горлівка та Щастя у 2015 році.

Також нагородили 70 військовослужбовців Нацгвардії, більшість з них були поранені під час бойових дій в районі Авдіївки, Тельманова, Широкина, Комсомольського та Іловайська.

Крім того, серед нагороджених – сержант поліції Володимир Калюжнюк. Як зазначають у прес-службі президента, перебуваючи у складі зведеного загону МВС під час проведення розвідки на блокпосту № 2 Артемівського району Донецької області, він був тяжко поранений внаслідок підриву протипіхотної міни.

Військових нагородили медалями «Захиснику Вітчизни» та орденами «За мужність».

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, на Донбасі загинули майже вісім тисяч людей.

У серпні президент України Петро Порошенко заявив, що внаслідок конфлікту на Донбасі загинули майже 2,1 тисячі українських військових.

XS
SM
MD
LG