Доступність посилання

ТОП новини

Власника зоопарків у Криму засудили на 3 роки умовно з підпискою про невиїзд


Білогірський районний суд анексованого Росією Криму визнав директора ялтинського зоопарку «Казка» і парку левів «Тайган» Олега Зубкова винним у побитті свого підлеглого і засудив його до трьох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на один рік. Як передає «Крим. Реалії», суд також зберіг Зубкову запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд до вступу вироку в дію або його оскарження.

Вирок може бути оскаржений стороною Зубкова у Верховному суді Криму протягом 10 днів.

«Є можливість оскаржити це рішення, що ми і будемо робити, звернувшись в громадську палату Російської Федерації», – прокоментував Зубков.

7 грудня «прокурор» Криму Наталія Поклонська повідомила, що стосовно директора ялтинського зоопарку «Казка» і парку левів «Тайган» Олега Зубкова порушено кримінальну справу через побиття співробітника зоопарку восени 2015 року. Кримінальну справу розглядав суд Білогірського району Криму. Слідчий комітет Росії в Криму також розслідує кримінальну справу за фактом нанесення тілесних ушкоджень дитині в парку левів «Тайган», в результаті яких він позбувся пальця на нозі.

Сам Олег Зубков вважає справи щодо нього сфабрикованими і опублікував кілька звернень – до російського президента Володимиру Путіну, голови Чечні Рамзана Кадирова, генпрокурора Росії Юрія Чайки з проханням взяти під захист його бізнес в Криму.

XS
SM
MD
LG