Доступність посилання

ТОП новини

Чемпіон світу з важкої атлетики Олексій Ловчев дискваліфікований через допінг


Чемпіон світу з важкої атлетики росіянин Олексій Ловчев дискваліфікований через позитивний допінг-тест, повідомила 24 грудня Міжнародна федерація важкої атлетики. 26-річний спортсмен був спійманий на вживанні заборонених препаратів після чемпіонату світу, який відбувся в листопаді в американському Х’юстоні, де Ловчев побив світовий рекорд і став найкращим у ваговій категорії понад 105 кілограмів.

Міністр спорту Росії Віталій Мутко заявив, що заборонену речовину, гормон росту іпаморелін, Ловчев використовував для лікування розриву бічної зв’язки.

Міжнародна федерація важкої атлетики повідомила також, що співвітчизники Ловчева Олексій Косов, Ольга Зубова та Ольга Афанасьєва також вживали заборонені препарати.

«Гадаю, що ця проблема має політичний мотив. Все це дуже схоже на те, що відбувається проти російського спорту. Я не здаватимуся, використаю всі необхідні заходи, щоб довести свою невинуватість», – заявив Ловчев агентству «Весь спорт».

Тим часом, спеціальна делегація Міжнародної федерації легкої атлетики (ІААФ) відвідає Росію 10 – 11 січня, щоб оцінити прогрес цієї країни в розв’язанні допінгових проблем, що спричинили призупинення участі російських легкоатлетів у всіх міжнародних стартах під егідою ІААФ.

XS
SM
MD
LG