Доступність посилання

ТОП новини

Австрійська поліція застерігає про загрозу нападів у столицях ЄС


Сили безпеки на вулицях Брюсселя, Бельгія, 21 листопада 2015 року
Сили безпеки на вулицях Брюсселя, Бельгія, 21 листопада 2015 року

Поліція столиці Австрії, Відня, повідомляє про можливу загрозу нападів і вибухів у столицях європейських країн у період до Нового року.

«За кілька днів до Різдва (25 грудня – ред.) попередження було надіслане від наших дружніх розвідслужб низці європейських столиці, у якому йдеться, що може трапитися напади, включаючи вибухи та стрілянину у період між Різдвом та Новим роком у людних місцях», – мовиться у заяві поліції, опублікованій 26 грудня Reuters.

Поліція Відня просить співгромадян поставитися з розумінням до посилення заходів контролю і закликають своїх європейських колег посилити заходи безпеки у громадських місцях та місцях скупчення транспорту.

Більше подробить у заяві не повідомляється. Відомо тільки, що інформація надійшла перед 25 грудням.

У багатьох країнах світу були підвищені заходи безпеки після низки нападів у Парижі 13 листопада, жертвами яких стали 130 людей. Відповідальність за вибухи і напади взяло на себе угруповання «Ісламська держава». Це ж угруповання заявило про свою причетність до загибелі російського лайнера А-321 над Сінаєм, в результаті чого загинули 224 людини.

XS
SM
MD
LG