Доступність посилання

ТОП новини

Суд обмежив термін ознайомлення зі справою захистові й трьом обвинуваченим у вбивствах на Майдані


Підозрюваним інкримінують вбивство 48 осіб – прокурор
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

Печерський районний суд Києва обмежив обвинуваченим у вбивстві 48 осіб і замаху на умисні вбивства 80 осіб трьом екс-беркутівцям і їхнім захисникам термін на ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

Колишні бійці «Беркуту» Олег Янішевський, Сергій Тантура та Олександр Маринченко, що проходять у справі розстрілів активістів Євромайдану 20 лютого 2014 року, і їхні захисники мають завершити ознайомлення до 8 лютого.

Тиждень тому сторона обвинувачення звернулась до суду з клопотанням про встановлення терміну на ознайомлення з матеріалами кримінального провадження захисників та підозрюваних. За словами прокурора відділу Генеральної прокуратури Романа Псюка, це було зроблено у зв’язку з тим, що підозрювані і їхні захисники «свідомо затягують процес», тоді як потерпілі і їхні представники вже познайомились зі значною частиною матеріалів провадження, які дійсно налічують 186 томів.

Троє захисників та самі підозрювані заявили, що в доступі до матеріалів кримінального провадження їх не обмежують. Однак вони вважають недостатнім наданий їм час для ознайомлення і аналізу матеріалів і заявили, що не затягують процес, а намагаються якнайшвидше брати копії томів для опрацювання.

«Не враховуючи вихідні і святкові дні, я вже ознайомився з 53 томами кримінального впровадження. Де я зволікаю? За 15 днів ознайомився із 53 томами», – прокоментував підозрюваний Олег Янішевський.

«186 томів! …Це ж зараз усі ці матеріали об’єднали в одне ціле, ось за два роки те, що слідство назбирало, і дає нам: от вам те, що ми два роки збирали, ви повинні з цим за 20 днів ознайомитись», – прокоментував для Радіо Свобода захисник Сергія Тантури Ігор Варфоломєєв.

За словами прокурора Романа Псюка, крім убивства 48 осіб і замаху на умисні вбивства 80 осіб, колишнім беркутівцям додали ще одну статтю обвинувачення – вчинення терористичного акту групою осіб за попередньою змовою.

Двох із підозрюваних було затримано 23 лютого 2015 року, ще одного затримали 26 червня 2015 року.

XS
SM
MD
LG