Доступність посилання

ТОП новини

Керрі і Лавров обговорили сирійські мирні переговори


Сергій Лавров і Джон Керрі під час зустрічі 20 січня 2016 року
Сергій Лавров і Джон Керрі під час зустрічі 20 січня 2016 року

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і держсекретар США Джон Керрі обговорили мирні переговори щодо Сирії, повідомляє МЗС Росії 30 січня.

Лавров і Керрі погодилися дати оцінку женевським переговорам на міжнародній зустрічі в Мюнхені 11 лютого, йдеться в заяві.

Переговори почалися 29 січня з зустрічі спеціального представника генерального секретаря ООН у справах Сирії Стаффана де Містура та сирійської урядової делегації.

30 січня делегація найбільшої коаліції сирійських опозиційних груп – підтримуваний Саудівською Аравією Вищий переговірний комітет (HNC) – також прибув в Женеву, завершивши бойкот, який загрожує зривом переговорів.

Комітет заявив, що хоче обговорити гуманітарні питання, зокрема припинення російських бомбардувань і бомбардувань з боку сирійського уряду, перш ніж вступати в мирні переговори.

Тим часом, представники найбільшої курдської групи Сирії – Демократичний союз (PYD) покинули Женеву 30 січня після того, як їх виключили з переговорів, сказав курдський чиновник.

Наявність курдських представників є спірним питанням. Туреччина розглядає PYD як терористичну організацію і HNC стверджує, що вони наближені до сирійського уряду.

XS
SM
MD
LG