Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики утримують близько 140 українських військових і цивільних – Порошенко


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявляє, що бойовики незаконно утримують приблизно 140 українських військових і цивільних.

«Це жахливо, що, незважаючи на чіткі зобов’язання, підтримувані Росією бойовики продовжують утримувати близько 140 українських військових і цивільних осіб, зокрема журналістів і волонтерів, у підвалах у нелюдських умовах», – сказав Порошенко перед переговорами з канцлером Німеччини Анґелою Меркель у Берліні.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську 27 січня речниця представника України в групі Леоніда Кучми Дарія Оліфер заявила, що питання обміну заручниками залишається заблокованим сепаратистами.

13 січня після чергового засідання Контактної групи сторони домовилися про звільнення з полону найближчим часом понад 50 людей з обох сторін конфлікту. Але обмін не відбувся. 20 січня Оліфер повідомила, що обмін заручників зірвали «представники окремих районів Донецької та Луганської областей». Сепаратисти звинуватили Київ у зриві обміну полоненими.

Звільнення та обмін полоненими є однією з умов Мінських угод.

XS
SM
MD
LG