Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман: треба впроваджувати електронні технології в роботу Ради


Голова Верховної Ради Володимир Гройсман
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман виступає за впровадження електронних технологій у роботу парламенту. Про це він сказав 3 лютого на презентації проекту електронного парламенту «Е-парламент – від паперу до електронного врядування».

За словами Гройсмана, максимальне використання цифрових технологій у законодавчому процесі не дасть можливості «будь-кому зловживати під час проходження матеріалів і до моменту голосування».

«Зараз ми можемо електронне голосування запроваджувати, онлайн-трансляцію і ведення електронного протоколу», – сказав Гройсман.

Він назвав систему голосування у сесійній залі Верховної Ради застарілою і відзначив, що вона має бути замінена. За словами Гройсмана, ціна питання «десятки мільйонів... але вони протягом 2-3 років будуть заощаджені».

Раніше 3 лютого депутати з міжфракційного об'єднання «Єврооптимісти» заявили про факт неперсонального голосування позафракційного депутата Ірини Суслової. За їхніми словами, в той час, коли Суслової не було у залі, спрацювала її картка під час голосування за порядок денний сесії.

XS
SM
MD
LG