Доступність посилання

ТОП новини

Незаконні формування застосовують уночі мобільні мінометні групи – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Незаконні збройні формування на Донбасі збільшують кількість обстрілів і застосовують мобільні мінометні групи, які вже діяли в зоні АТО влітку 2014 та 2015 років. Про це увечері 6 лютого повідомляє штаб антитерористичної операції.

У цій заяві йдеться, що підтримувані Росією сепаратисти «активно застосовували мобільні мінометні групи вночі для обстрілу не лише укріплень українських військ, а й власних позицій з метою подальшого звинувачення українських військовослужбовців у недотриманні мінських домовленостей та застосуванні забороненої зброї».

«Такі групи обстрілювали позиції неподалік Горлівки – Зайцевого, Олександрівки – Мар’їнки, Красногорівки та Комінтернового – Гнутового – Талаківки. На цих напрямках найбільше зафіксовано застосування ворогом 120-міліметрових мінометів, які швидко змінювали місце дислокації на тентованих автомобілях «Урал», – додають у штабі.

Впродовж першого тижня лютого штаб АТО двічі – за підсумками 4 і 5 лютого повідомляв про рекордну кількість обстрілів з боку незаконних збройних формувань від серпня 2015 року. За даними українських військових, 4 лютого їхні позиції були обстріляні 81 раз, а 5 лютого – 84 рази.

В угрупованні «ДНР» в активізації обстрілів натомість звинувачують Збройні сили України. За даними сепаратистів, які контролюють частину Донецької області, за минулу добу українські військові здійснили 366 обстрілів.

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

Раніше цього тижня керівник українського зовнішньополітичного відомства Павло Клімкін повідомив, що зустріч міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки» (Україна, Німеччина, Франція, Росія) може відбутися 13 лютого в Мюнхені.

XS
SM
MD
LG