Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко ще не вирішив щодо оголошення чергової хвилі мобілізації


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що наразі не ухвалив рішення про направлення до Верховної Ради законопроекту про оголошення чергової хвилі мобілізації. Про це він сказав, виступаючи на першому в цьому році засіданні Ради регіонального розвитку, повідомляє прес-служба президента.

Порошенко наголосив на тому, що у подальшому формування українського війська має відбуватися, передусім, за контрактним принципом.

«Коли досвідчений боєць, який провів рік на фронті, повернувся додому, відпочив, але має бажання, патріотизм, досвід боронити державу, нам треба провести потужну роз’яснювальну роботу для того, щоб набирати наших славних воїнів для поповнення контрактної армії. Левова частина хвилі мобілізації, яка зараз має бути відправлена додому, як ми і обіцяли, через демобілізацію, має бути заміщена контрактною складовою», – сказав президент, зазначивши, що, в першу чергу, це стосується військових, які володіють певними спеціальностями: механіків-водіїв, снайперів, десантників, спецназівців, які вже навчені і можуть одразу ж приступити до виконання обов’язків.

На початку року в Генштабі Збройних сил України заявляли, що внаслідок демобілізації військовослужбовців четвертої хвилі виникне потреба доукомплектувати ЗСУ. Демобілізація військових, які завершили виконання своїх обов’язків, планується наприкінці березня – у квітні цього року.

Цього місяця керівник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що необхідність в черговій хвилі мобілізації залежатиме від кількості військових, яких приймуть на військову службу за контрактом.

XS
SM
MD
LG