Доступність посилання

ТОП новини

На Кубі відбудеться зустріч папи Римського Франциска з патріархом РПЦ Кирилом


Комбіноване фото: папа Римський Франциск і патріарх РПЦ Кирило
Комбіноване фото: папа Римський Франциск і патріарх РПЦ Кирило

На Кубі 12 лютого відбудеться історична зустріч очільників Римо-католицької та Російської православної церков. Це перша така зустріч після від часу розколу в ХІ столітті між двома найбільшими гілками християнства, католицтвом і православ’ям.

Папа Франциск і патріарх Кирило проведуть приблизно двогодинну бесіду в аеропорту Гавани. Понтифік зробить зупинку на Кубі на шляху до Мексики, куди він прямує з візитом. Патріарх уже прибув до Гавани й розпочне звідси латиноамериканське турне.

Питання про зустріч папи та патріарха обговорювалося двома церквами близько 20 років. Центральною темою переговорів стане переслідування християн у всьому світу. За підсумками буде підписана спільну декларацію.

У заяві Ватикану й Московського патріархату, яка передувало зустрічі на Кубі, ця подія характеризується як «знак надії для всіх людей доброї волі».

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

12.02.2016
Чого очікувати Україні від зустрічі папи і патріарха на Кубі?

«Сподіваюся, що його святість папа Франциск, який завжди подає голос на захист скривджених, буде голосом українців, які ведуть битву за єдність та цілісність їхньої землі» – Святослав Шевчук далі

XS
SM
MD
LG