Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Туреччини підтвердив, що Анкара визнає Крим частиною України


Ахмет Давутоглу на прес-конференції в Києві, 15 лютого 2016 року
Ахмет Давутоглу на прес-конференції в Києві, 15 лютого 2016 року

Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу, який перебуває з візитом у Києві, знову підтвердив, що Анкара визнає окупований Росією Крим частиною України.

За його словами, для Туреччини територіальна цілісність і незалежність України є фундаментальною цінністю, тому, сказав він, «Крим ми вважаємо невід’ємною частиною України».

Давутоглу наголосив на цій позиції кілька разів: «Туреччина підтримує територіальну цілісність України і ні в якому разі не може змиритися з анексією Криму… Крим є частиною України, Крим є батьківщиною кримських татар».

Як сказав прем’єр-міністр Туреччини, «Україна – не просто дружня країна, це наш стратегічний партнер».

«Ми поділяємо спільну точку зору на агресивні дії Росії у Криму й загалом в Україні, а також у Сирії», – додав він.

Ахмет Давутоглу прибув із візитом до України вперше на посаді прем’єр-міністра Туреччини.

Останнім часом Україна приділяє дедалі більше уваги розвиткові відносин із Туреччиною, з якою останнім часом зіпсувала відносини Росія. Туреччина, зокрема, є одним із союзників України у справі Криму, претензій на анексію якого Росією Анкара не визнає і різко критикує Москву за постійні порушення окупаційною російською владою прав кримських татар на тимчасово окупованому українському півострові. Але Туреччина не стала приєднуватися до західних санкцій проти Росії, накладених через агресію Росії проти України у Криму й на Донбасі.

XS
SM
MD
LG