Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: заклики до третього Майдану підготувала російська пропаганда


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявляє, що лозунги про третій Майдан у Києві підготувала російська пропаганда.

«Але ця провокація у них не вийшла. Незважаючи на всі об’єктивні труднощі, українці виявилися відповідальними», – сказав Порошенко у Вінниці, куди приїхав на церемонію складання присяги патрульними поліцейськими.

За словами глави держави, всі заплановані заходи до другої річниці Революції гідності були спрямовані на вшанування пам’яті загиблих, а той факт, що кияни не підтримали недавні акції протесту на Майдані, «є яскравим підтвердженням того, що Майдан і Революція гідності були зроблені саме відповідальними людьми, які прагнуть того, щоб Україна реформувалася, щоб цінності Майдану були імплементовані й Україна рухалася в Європу».

«Особисто для мене символом вчорашнього дня стало народне зібрання на Софійській площі для захисту Національної поліції, яке в десятки разів перевищило будь-яку кількість провокаторів… Це не означає, що народ не бачить недоліків, але він захищає реформи», – сказав президент.

На вихідних на Майдані в Києві активісти встановили сім наметів на майдані Незалежності в Києві й озвучили свої вимоги: запровадження воєнного стану, відставка уряду та позачергові вибори президента і Верховної Ради.

20 лютого протестувальники закидали камінням офіс групи «СКМ» і «Сбербанку Росії» та розгромили приміщення «Альфа-банку» у центрі столиці. Загалом йдеться не про одну, а про щонайменше три різні ініціативи, які у своїх заявах відмежовуються від діяльності одне одного. Сьогодні вранці співробітники комунальних служб Києва демонтували більшість наметів на майдані Незалежності в Києві, залишився один великий намет на площі біля стели Незалежності.

21 лютого у Києві відбулася акція на підтримку патрульної поліції. Заклики до проведення акції почали лунати після того, як 18 лютого Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці без права внесення застави для патрульного Сергія Олійника, підозрюваного у вбивстві пасажира BMW під час переслідування у Києві 7 лютого.

XS
SM
MD
LG