Доступність посилання

ТОП новини

У Москві заявляють про припинення польотів російської авіації у Сирії


Сирійський район Дераа, ілюстративне фото
Сирійський район Дераа, ілюстративне фото

У Москві заявляють про припинення авіаударів по позиціях тих збройних формувань у Сирії, які направили повідомлення про припинення вогню. Про це 27 лютого повідомив начальник головного оперативного управління Генштабу Росії Сергій Рудськой.

За його словами, представникам США передали список таких формувань загальною чисельністю понад шість тисяч осіб, а також перелік з 74 населених пунктів і районів, по яких не завдаватимуться повітряні удари. Такі дані, зазначив Рудськой, від США отримали і російські військові.

Міноборони Росії підтверджує, що 27 лютого польоти російської авіації у Сирії не здійснюються.

Режим припинення вогню у Сирії набув чинності опівночі 27 лютого. Пізніше з’явилися перші повідомлення про порушення перемир’я. Сирійська повстанське угрупування «Джаїш аль-Іслам» заявляє, що урядові сили обстріляли їхні позиції і скинули на них дві саморобні бомби, у результаті чого загинули троє бійців.

Спостерігачі у Сирії повідомляють про окремі перестрілках на заході і півночі країни, але загалом, за їхньою інформацією, сторони конфлікту дотримуються перемир’я.

Інформація про будь-які авіаудари наразі не надходила.

Раніше спеціальний посланець ООН щодо Сирії Стаффан де Містура повідомив, що всі дані про порушення перемир’я збиратимуть спеціальні координаційні центри у Москві, Вашингтоні, Аммані та Женеві.

Домовленості про умови режиму припинення вогню досягли раніше цього тижня у телефонній розмові президенти США та Росії. Угода передбачає, що перемир’я не поширюється на угруповання «Фронт ан-Нусра» та «Ісламську державу».

За умовами домовленостей Росія має припинити авіаудари по території, контрольованій загонами опозиції, які беруть участь у перемир’ї.

XS
SM
MD
LG