Доступність посилання

ТОП новини

НАТО заявляє про розширення своєї місії в Егейському морі


Єнс Столтенберґ
Єнс Столтенберґ

НАТО заявляє про розширення своєї місії в Егейському морі для того, щоб зупинити незаконне ввезення мігрантів з Туреччини до Греції.

Агенція Associated Press цитує генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберґа, який сказав, що альянс буде працювати в грецьких і турецьких територіальних водах.

Столтенберґ повідомив інформаційному агентству 6 березня, що там буде більше кораблів, додатково до трьох, які вже є.

Ця заява була зроблена напередодні ключового саміту в Брюсселі, на якому європейські лідери переконуватимуть Туреччину провести «великомасштабну» депортацію економічних мігрантів.

Європейський союз стверджує, що Туреччина добилася прогресу в реалізації угоди про співробітництво в обмін на допомогу, підписаної в листопаді. Але заявляє, що занадто багато мігрантів, як і раніше, прямують з Туреччини до Греції, майже дві тисячі щоденно прибували в лютому.

Понад 400 людей загинули або пропали безвісти при спробі дістатися до Греції з Туреччини на борту неморехідних човнів з початку 2016 року.

Турецькі ЗМІ повідомляють, що близько 25 мігрантів потонули біля турецького узбережжя після того, як їхній човен перекинувся 6 березня.

Турецька берегова охорона врятувала 15 людей в Егейському морі, недалеко від прибережного міста Дідім, повідомляє державне агентство «Анадолу».

XS
SM
MD
LG