Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сепаратисти продовжують обстрілювати позицій військових біля Авдіївки


Проросійський сепаратист, ілюстративне фото
Проросійський сепаратист, ілюстративне фото

У штабі АТО заявляють, що на Донбасі підтримувані Росією сепаратисти продовжують вести мінометний обстріл позицій українських військових біля Авдіївки.

«Там же о 8:45 ДРГ бойовиків чисельністю до 10 осіб наблизилась до позицій українських військових та обстріляла їх з АГС та стрілецької зброї. Вогнем у відповідь наші бійці змусили ворога відійти», – йдеться у повідомленні прес-центру штабу.

За даними штабу, з міномета калібру 82 міліметри сепаратисти обстрілювали позиції українських військових біля Первомайського.

«Опорні пункти поблизу Опитного та Луганського російські терористи обстріляли з гранатометів та кулеметів, а позиції під Зайцевим обстрілювали снайпери», – зазначається у повідомленні.

У штабі повідомляють також, що на маріупольському напрямку опорні пункти українських військових неподалік Талаківки, Гнутова, Водяного, Мар’їнки і Широкіна обстріляли зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів різних систем.

Загалом сьогодні зафіксовані 13 обстрілів на донецькому напрямку та 5 – на маріупольському.

Водночас сепаратисти з угруповання «ДНР» на своїх сайтах заявляють, що сьогодні українські військові з мінометів обстріляли околиці Донецького аеропорту, випустивши близько 12 мін. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» звинувачують українських військових в обстрілі району села Калинівка.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG