Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликає Раду підтримати правки щодо декларацій високопосадовців


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко закликає народних депутатів підтримати на засіданні 15 березня запропоновані ним зміни до закону про електронне декларування, який у нинішній редакції блокує безвізовий режим з ЄС.

«Можу наголосити, що сьогодні це вже фінішний ривок. Ми спільно розробили цей проект з громадськими активістами, науковцями, керівництвом Єврокомісії. У наслідок напруженої роботи ми маємо остаточно погоджений варіант редакції, яка була схвалена громадськими організаціями, Єврокомісією і є базовою. Я дуже прошу проголосувати за цей закон у вівторок», – сказав Порошенко 14 березня під час зустрічі із керівниками депутатських фракцій та груп.

16 лютого Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання службовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру у 2016 році». Втім, після публічної критики та переговорами з європейцями президент наклав на нього вето і запропонував внести правки, як погодили з ЄС.

Президент повідомив, що серед основних змін, які пропонуються, є зобов’язання всіх високопосадовців подати електронні декларації в 2016 році. Так само у цьому запроваджується кримінальна відповідальність за значні порушення у декларуванні. Президент України Петро Порошенко наголосив, що цей документ допоможе Україні продовжити боротьбу з корупцією.

Запровадження електронного декларування чиновниками є однією з умов, яку Україна мала виконати для запровадження безвізового режиму з Євросоюзом. Тим часом у ЄС уже багато разів заявляли, що й нинішня версія закону не відповідає ні міжнародним стандартам, ні вимогам, виконання яких було передумовою візової лібералізації.

На цю ж тему:

Політична карикатура Євгенії Олійник
Політична карикатура Євгенії Олійник

XS
SM
MD
LG