Доступність посилання

ТОП новини

П’ятеро кандидатів в мери Кривого Рогу підписали меморандум про чесні вибори


У Кривому Розі п’ятеро кандидатів на посаду міського голови Світлана Сова, Олександр Крижов, Микола Колесник, Інна Іванченко та Олег Бойченко підписали меморандум про чесні вибори. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили самі кандидати.

«Бажаючи Кривому Рогу миру та злагоди, сучасних змін на шляху до впевненого майбутнього, ми підписуємо цей меморандум і зобов’язуємося провести позачергові вибори Криворізького міського голови максимально чесно, прозоро і відповідально», – зазначено у документі.

За словами кандидатів, вони дійшли певних домовленостей щодо першого та другого туру виборів.

«Ми домовились про підтримку один одного, аби не було чорного піару один проти одного, необґрунтованої критики тощо. Друге – разом захистити вибір, тобто у день виборів мобілізувати всіх своїх прихильників і спостерігачів на дільниці, організувати мобільні групи для спостереження на дільницях. Якщо у когось із нас не буде вистачати спостерігачів, аби закрити всі дільниці, організуємо мобільні групи, до яких входитимуть спостерігачі і юристи, які курсуватимуть містом, прибуватимуть у разі потреби за викликом, складатимуть акти тощо. Також спільно ми домовились провести навчання для спостерігачів за типом тренінгу. Що ж до другого туру виборів, то ми домовились, що будемо робити все, що дозволено законом, аби не переміг чинний мер Юрій Вілкул», – розповів Радіо Свобода один із кандидатів – підписантів меморандуму.

Вілкул наразі підписання цього меморандуму не коментував.

Кандидати, які підписали документ, заявляють, що їхній меморандум відкритий і найближчим часом до нього можуть долучитись й інші претенденти на посаду мера.

За офіційними даними, в Кривому Розі на виборах 15 листопада 2015 року за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси. Понад два місяці у місті тривали протести «проти фальшувань результатів виборів». «Опозиційний блок» вважає ті вибори законними.

Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу. Позачергові вибори відбудуться 27 березня, кандидатами є 15 осіб.

XS
SM
MD
LG