Доступність посилання

ТОП новини

Перед будівлею суду, де зачитують вирок Савченко, проводять акцію з вимогою її покарати


У вівторок перед будівлею Донецького міського суду Ростовської області кілька осіб проводять акцію з вимогою покарати Надію Савченко, якій суд сьогодні зачитує вирок. Кілька осіб тримають у руках плакати із зображенням співробітників російського телебачення, у вбивстві яких російська прокуратура і звинувачує українську громадянку, народного депутата Надію Савченко.

Також активісти тримають в руках георгіївські прапори та прапори із зображенням сепаратистської символіки угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичним.

22 березня Донецький міський суд Ростовської області Росії відновив учорашню перерву у засіданні з оголошення вироку Надії Савченко. Очікується, що сьогодні суддя завершить процеду зачитування вироку і буде винесено вердикт суду.

Раніше російська прокуратура зажадала засудити Надію Савченко до 23 років ув’язнення, а захист – повністю виправдати.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом. Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Надія Савченко від грудня оголосила чергове голодування на знак протесту проти ув’язнення, а від 4 до 10 березня тримала сухе голодування.

XS
SM
MD
LG