Доступність посилання

ТОП новини

Справу проти прокурора, який через хабар хотів влаштуватися до НАБУ, передали до суду – ГПУ


©Shutterstock
©Shutterstock

Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо прокурора ГПУ Олександра Матюшка, який за 10 тисяч доларів хабара хотів влаштуватися на роботу в Національне антикорупційне бюро України.
Як повідомили в прес-службі Генпрокуратури, обвинувальний акт щодо Матюшка передали до суду.

«Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою прокурора Генеральної прокуратури України, який 17 лютого 2016 року пропонував неправомірну вигоду у розмірі 10 тисяч доларів США (близько 270 тисяч грн) членам Конкурсної комісії та працівникам Національного антикорупційного бюро України за позитивне вирішення питання щодо працевлаштування на посаду керівника/заступника керівника підрозділу детективів НАБУ», – йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування тривало три тижні, заявили в ГПУ.

17 лютого Національне антикорупційне бюро України повідомило про затримання прокурора, який пропонував членам конкурсної комісії хабар у 10 тисяч доларів США за працевлаштування в НАБУ. Прокурор ГПУ Олександр Матюшко хотів таким чином забезпечити позитивне рішення, щоб обійняти посаду керівника чи заступника керівника підрозділу детективів НАБУ.

Наприкінці лютого Солом’янський райсуд Києва обрав для Олександра Матюшка запобіжний захід у вигляді взяття під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета.

На суді підозрюваний Матюшко заявив, що «ніякого злочину не вчиняв» та вважає події «підкупом і провокацією з метою створення вигляду боротьби з корупцією».

За даними Антикорупційного бюро, Матюшко з 2013 року працював прокурором у Генеральній прокуратурі України, а до того був районним прокурором в Кіровоградській області.

Національне антикорупційне бюро є однією з трьох новостворених структур, що повинні боротися з корупцією в Україні, поряд зі Спеціальною антикорупційною прокуратурою і Національним агентством із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG