Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС Росії вважають перемир’я в Сирії заслугою своїх військових


Офіційний представник зовнішньополітичного відомства Росії Марія Захаров
Офіційний представник зовнішньополітичного відомства Росії Марія Захаров

У міністерстві закордонних справ Росії вважають, що прогрес у мирному врегулюванні в Сирії став можливим завдяки російському воєнному втручанню. Про це в ефірі програми Російської служби Радіо Свобода «Лицом к событию» 25 березня заявила офіційний представник зовнішньополітичного відомства Марія Захарова.

«Результатом операції Повітряно-космічних сил Росії в Сирії стало формування можливостей, запуск переговорного процесу і початок перемир’я на сирійській території», – стверджує речниця російського МЗС.

Захарова також вкотре повторила офіційну позицію Москви щодо відсутності російських військ на Донбасі й залежності виконання Мінських угод від «ведення діалогу з Донбасом» з боку Києва.

Російська військова кампанія в Сирії тривала з 30 вересня минулого року до 15 березня, коли Володимир Путін наказав вивести з Сирії основну частину російського військового контингенту. Чисельність цього контингенту досі офіційно не оголошена.

США і ЄС запровадили економічні санкції проти Росії у відповідь на її підтримку сепаратистів, які контролюють частину сходу України. Москва ці звинувачення відкидає і каже, що на Донбасі можуть бути хіба що добровольці.

Мінські угоди передбачають виведення всіх іноземних формувань, військової техніки та найманців з території України.

XS
SM
MD
LG