Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі мітингували проти розширення історичного бульвару


Кількадесят одеситів 26 березня взяли участь в акції «Одеса – за бульвар». Під стінами Театру музичної комедії мітингувальники виступили проти розширення Французького бульвару та забудови історичної частини міста.

Учасники акції тримали плакати «Захищаючи Французький бульвар – збережемо Одесу», «Досить забудовувати центр хмарочосами», «Наш бульвар – не вихлопна труба» тощо. На думку організаторів, розширення та реконструкція бульвару, які ініціює міська влада, може сприяти знищенню його історичного вигляду та значному зменшенню кількості дерев.

«Ми постійно стикаємося зі свавіллям забудовників. Те, що міська рада робить з історичним центром, – це авантюра. Вони це роблять, тому що люди мовчать. Але ми сьогодні вимагаємо скасувати детальні плани територій по Французькому бульвару, зупинити висотну забудову, тому що всі ці будівництва незаконні», – заявила одна із організаторів протесту, громадська активістка Світлана Підпала.

Крім цього організатори написали спеціальне звернення зі своїми вимогами до мера Одеси Геннадія Труханова, до міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та до президента. Усі охочі впродовж мітингу мали змогу підписати цей «Маніфест одеситів».

Наприкінці акції учасники створили живий ланцюг уздовж дороги, закликаючи одеситів не бути байдужими до долі рідного міста.

«Одеса – не базар і не потрібно її так забудовувати. Якщо кожен незадоволений одесит вийде на такий пікет, то щось можна буде змінити», – впевнений учасник акції Олександр.

Раніше міський голова Одеси Геннадій Труханов повідомив про плани реконструкції та розширення Французького бульвару, зокрема проїжджої частини. На його думку, це допоможе розвантажити транспортне сполучення в цьому районі.

XS
SM
MD
LG