Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні на Донбасі було 27 обстрілів, епіцентром залишається Авдіївка


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

Сьогодні у зоні проведення бойових дій на Донбасі зафіксували 27 обстрілів з боку підтримуваних Росією сепаратистів, епіцентром обстрілів залишаються українські позиції поблизу Авдіївки.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, сепаратисти вели прицільний вогонь з мінометів калібру 120 міліметрів та 82 міліметри, гранатометів, кулеметів великого калібру, стрілецької зброї.

«Активно бойовики використовували в промисловій зоні своїх снайперів. На лінії оборони сил АТО в районі Зайцеве противник теж застосував міномети», – йдеться у повідомленні.

У штабі зазначають, що сепаратисти зі зброї різного калібру обстрілювали позиції українських військових поблизу шахти Бутівка, Луганська, Майорська, Троїцького та Новгородського.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» заявляють, що за минулу добу українські військові 27 разів порушили режим тиші. Луганські сепаратисти заявили, що за минулу добу українські військові здійснили три обстріли, зокрема в напрямку села Логвинове і села Калинове.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG