Доступність посилання

ТОП новини

БПП продовжує переговори про коаліцію і з «Батьківщиною», і з позафракційними – Гончаренко


Олексій Гончаренко
Олексій Гончаренко

«Блок Петра Порошенка «Солідарність» продовжує переговори про формування коаліції як з фракцією «Батьківщини», так і з позафракційними народними депутатами. Про це в коментарі Радіо Свобода заявив заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко.

«Керівництво фракцій буде продовжувати переговори з усіма – і з «Батьківщиною», і з Радикальною партією ми готові повернутись до розмови, якщо вони не будуть наполягати на Ляшку спікері», – сказав Гончаренко.

Депутат спрогнозував, що оформлення коаліції можливе наступного планерного тижня 11-15 квітня.

30 березня з’явилось повідомлення, що «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» ведуть переговори з позафракційними депутатами про входження до їхнього складу, щоб можна було створити коаліцію лише з цих двох фракцій. Протягом 30 і 31 березня до фракції «Блоку Порошенка» ввійшли ще три депутати. Станом на 31 березня, за даними сайту Верховної Ради, ці дві фракції разом налічували 222 голоси; для створення коаліції потрібно принаймні 226.

Останніми тижнями серед українських політиків наростає невдоволення роботою уряду під керівництвом Арсенія Яценюка. Серед іншого, вимогу відставки нинішнього Кабінету міністрів висунув з’їзд партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», який також підтримав висунення на посаду нового прем’єра нинішнього голову Верховної Ради Володимира Гройсмана. Спікер уже висловив готовність очолити уряд, якщо фракції коаліції підтримають його кандидатуру, і подав керівникам фракцій свою програму дій на посаді прем’єра.

XS
SM
MD
LG