Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти різко збільшили кількість обстрілів – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі повідомляє про різку активізацію проросійських сепаратистів. Упродовж доби 4 квітня бойовики здійснили 61 обстріл позицій українських військових, це на 38 обстрілів більше, ніж 3 квітня.

«На Донецькому напрямку ворог цілив чотири рази у захисників Авдіївки, тричі в напрямку Новгородського та двічі по Зайцеву. На лінії фронту зберігається тенденція застосування бойовиками великої інтенсивності вогню. Для цього противник використовує різні види зброї одночасно: міномети, кулемети великого калібру, гранатомети, роботу снайперів», – ідеться в повідомленні.

Обстріли також фіксувалися на Маріупольському та Луганському напрямках, додають у штабі.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілах передмість Горлівки та Донецька. Бойовики стверджують, що в контрольованій ними частині Зайцева під обстріл із боку українських військових потрапила школа, «розташована поблизу передових позицій».

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG