Доступність посилання

ТОП новини

«ЛНР» продовжує блокувати відкриття КПВВ «Золоте» – речниця Кучми


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Угруповання «ЛНР» продовжує блокувати відкриття пункт в’їзду-виїзду «Золоте» у Луганській області, повідомила у Facebook речниця представника України в тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Вона нагадала, що 31 березня цей пункт пропуску був відкритий, однак, незважаючи на попередні домовленості, представники окремих районів Луганської області з невідомих причин заблокували пропуск людей, автотранспорту і гуманітарних вантажів.

«Своєї згоди на відкриття цього автомобільного коридору представники окремих районів Луганської області не дали і сьогодні (на засіданні тристоронньої контактної групи в Мінську – ред.), – повідомила Оліфер.

За її словами, подібний підхід до вирішення соціально-економічних питань загострює гуманітарну ситуацію в регіоні.

31 березня Луганська обласна військово-цивільна адміністрація відкрила пункт в’їзду-виїзду «Золоте» і майже відразу закрила його з міркувань безпеки.

На Луганщині контрольно-пропускний пункт «Золоте» не пропрацював і дня (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

В угрупованні «ЛНР» заявили, що відкриття українською стороною пункту пропуску «Золоте» має «провокаційний характер» і може стати приводом для звинувачень сепаратистів у зриві Мінських угод.

Місто Золоте розташоване за 60 кілометрів на захід від Луганська поблизу траси «Бахмутка», на якій розташовані кілька блокпостів українських військових. У Золотому до початку бойових дій на Донбасі жили понад 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG