Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні на Донбасі зафіксували 23 обстріли з боку бойовиків


Проросійські бойовики, архівне фото
Проросійські бойовики, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні на Донбасі зафіксували 23 обстріли з боку підтримуваних Росією бойовиків.

Як повідомляє прес-центр штабу, найбільше бойовики здійснили обстрілів позицій українських військових біля Авдіївки, таких обстрілів там було дев’ять.

«У районах населених пунктів Опитне, Водяне, шахта Бутівка ворог бив використовуючи вогонь кулеметів великого калібру та стрілецької зброї. А з мінометів, які заборонені Мінськими домовленостями незаконні збройні формування здійснили вогонь по укріпленням наших сил з мінометів поблизу Луганського та Невельського», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, на луганському напрямку бойовики також обстріляли Трьохізбенку і Станицю Луганську, використовуючи гранатомети та стрілецьку зброю.

У штабі АТО зазначають, що бійці Збройних сил України три рази відкривали вогонь у відповідь.

Сепаратисти угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, на своїх сайтах заявляють, що українські військові обстріляли з озброєння БМП селище Залізна Балка на околиці Горлівки.

Сепаратисти угруповання «ЛНР», також визнаного терористичним в Україні, повідомляють, що за минулу добу українські силовики три рази обстріляли їхні позиції.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG