Доступність посилання

ТОП новини

8 квітня суд у Києві продовжить розгляд справи російських військових


Російські військові Євген Єрофеєв (ліворуч) і Олександр Александров (праворуч) під час засідання Голосіївського райсуду Києва, 10 листопада 2015 року
Російські військові Євген Єрофеєв (ліворуч) і Олександр Александров (праворуч) під час засідання Голосіївського райсуду Києва, 10 листопада 2015 року

Голосіївський районний суд Києва продовжив слухання справи російський бійців Головного розвідувального управління (ГРУ) Генштабу Збройних сил Росії Євгена Єрофеєва й Олександра Александрова вранці 8 квітня.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, під час судового засідання у четвер адвокати російських військових стверджували, що бійця Збройних сил України Вадима Пугачова вбили зі зброї меншого калібру, ніж та, яку мали підозрювані.

Що ж до інших потерпілих у справі, то, за словами адвокатів Єрофеєва та Александрова, вони 16 травня 2015 року постраждали від «дружнього» мінометного вогню українських військових. На доказ своїх слів вони наводили висновки судмедексперта Міноборони Росії та листи, підписані лідерами підтримуваних Росією сепаратистів на Донбасі.

16 травня минулого року російські спецпризначенці Олександр Александров і Євген Єрофеєв були затримані в зоні проведення бойових дій на Донбасі поблизу Щастя Луганської області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення: у незаконному перетині кордону, та, серед іншого, звинуватили у вбивстві військового. Російським спецпризначенцям також інкримінують терористичний напад на позиції 92-ї бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя. Спочатку Єрофеєв і Александров назвались російськими військовими, але на суді відмовилися від свідчень.

XS
SM
MD
LG