Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: фінанси друга Путіна є «приватним питанням»


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

У Кремлі вважають, що фінансові операції друга президента Росії, музиканта Сергія Ролдугіна не суперечать законодавству, а інформація про них не буде розголошуватися. Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання про те, які музичні інструменти купував Ролдугін, яка їх ціна і «навіщо для цього знадобилися офшорні схеми».

«Деталі пов’язані з його особистим життям, з його надбаннями, не думаю, що хтось захоче розголошувати, тим більше він сам, тому що це абсолютно приватне питання ... Якоїсь інформації про те, що це суперечить чинним російським законам, не було і немає. Ось із цього треба виходити», – цитують слова Пєскова російські ЗМІ.

7 квітня Володимир Путін вперше прокоментував оприлюднення «панамських документів» про корупцію у вищих ешелонах влади в декількох країнах світу. Головний розділ «російської частини» розслідування присвячений другові президента Росії петербурзькому віолончелісту Сергію Ролдугіну і «мережі офшорів». Стверджується, що через панамські офшорні компанії близькі Володимиру Путіну люди «відмили» понад два мільярди доларів.

Путін заявив, що не бачить в «панамських документах» корупційної складової, а також підкреслив, що пишається дружбою з Сергієм Ролдугіним. За словами президента, «майже всі гроші, які Ролдугін заробив, він витратив на придбання музичних інструментів за кордоном і привіз їх в Росію». Інформацію про те, що Ролдугіна заробляє «мільярди доларів», Путін назвав «нісенітницею».

«Панамські документи» Міжнародний консорціум журналістських розслідувань опублікував 3 квітня.

XS
SM
MD
LG