Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст – ГПУ: дані до «реєстру корупціонерів» вносяться відповідно до закону


©Shutterstock
©Shutterstock

Міністерство юстиції України вносить відомості до єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, відповідно до закону про запобігання корупції.

Як повідомляє прес-служба відомства, з початку ведення реєстру Мін’юстом щороку таких рішень надходило та вносилось до реєстру близько 2 тисяч, загальна кількість внесених рішень складає майже 10 тисяч, це не стосується копій рішень за 2011-2014 роки.

«Вони надійшли і досі продовжують надходити до Мін’юсту від Державної судової адміністрації України, що є держателем єдиного державного реєстру судових рішень, з великим запізненням. До того ж варто зазначити, що ці копії рішень почали надходити до Мін’юсту лише після спільного звернення Міністерства юстиції та антикорупційного комітету Верховної Ради у зв’язку з виявленням неналежного виконання порядку надсилання електронних копій судових рішень Державною судовою адміністрацією України», – зауважують у міністерстві.

У Мін’юсті зазначають, що внесення цих рішень до реєстру здійснюється з урахуванням об’єктивних можливостей, крім того, задля прискорення внесення відомостей до реєстру минулого рокудо його ведення залучили додаткових працівників.

До початку вступу в силу закону України «Про державну службу», до 1 травня, відомості в реєстрі будуть повністю актуалізовані, додають в Мін’юсті.

Раніше сьогодні Генпрокуратура заявила про неналежне ведення Міністерством юстиції України Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Зокрема, у ГПУ заявили, що упродовж 2015 року до відповідальності за вчинення корупційних та пов’язаних із корупцією правопорушень притягнули 2 475 людей, з яких до реєстру внесено лише 990, тобто 40 % від загальної кількості, також до реєстру не внесені рішення судів, які набрали законної сили та направлені до Міністерства юстиції України протягом 2013–2014 років.

У Генпрокуратурі вказують, що відсутність такої інформації у реєстрі може призвести до «прийняття на державну службу осіб, яким це заборонено законом, а також формування хибного уявлення у правопорушників про безкарність корупційного діяння».

XS
SM
MD
LG