Доступність посилання

ТОП новини

Ув’язнена в Азербайджані автор Радіо Свобода отримала нагороду ЮНЕСКО


Хадіджа Ісмаїлова, архівне фото
Хадіджа Ісмаїлова, архівне фото

Журналістка з Азербайджану, постійний автор Радіо Свобода Хадіджа Ісмаїлова, ув’язнена в цій країні, отримала нагороду ЮНЕСКО у галузі преси за її «видатний внесок у свободу преси у важких умовах».

Вона отримає Всесвітню премію ЮНЕСКО за свободу преси імені Ґієрмо Кано за 2016 рік.

«Хадіджа Ісмаїлова дійсно заслужила цієї нагороди, і я рада, що її відвага і професіоналізм визнані таким чином», – сказала президент журі премії Ліляна Зуровац.

Хадіджа Ісмаїлова, відома своїми журналістськими розслідуваннями, зокрема, бізнесових оборудок родини президента Азербайджану Ільгама Алієва, яка також співпрацює з Радіо Свобода, у вересні 2015 року була засуджена до 7 з половиною років ув’язнення. Арешт Ісмаїлової на початку 2015 року і її засудження викликали широкий осуд із боку міжнародних правозахисників і західних урядів.

Всесвітня премія ЮНЕСКО за свободу преси імені Ґієрмо Кано, грошова частина якої становить 25 тисяч доларів, була заснована 1997 року в пам’ять про журналіста з Колумбії на ім’я Ґієрмо Кано Ісаса, якого вбили перед дверима редакції його газети в Боготі 1986 року.

XS
SM
MD
LG