Доступність посилання

ТОП новини

Козаченко: на посаду міністра фінансів обговорювалися кандидатури Южаніної, Шлапака і Максюти


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Леонід Козаченко заявляє, що в БПП на посаду міністра фінансів обговорюється кандидатура Ніни Южаніної та колишніх урядовців Олександра Шлапака та Анатолія Максюти.

За словами Козаченка, остаточного рішення фракція поки не приймала.

Сьогодні ввечері фракція «Блоку Петра Порошенка» проводить засідання, на якому, як повідомлялося, обговорюватиметься формування уряду.

10 квітня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про рішення скласти повноваження прем’єра. Очікується, що 12 квітня відбудеться формування коаліції, а також буде сформовано новий склад Кабміну.

Тривають коаліційні переговори, оскільки у лютому з коаліції вийшли фракції «Самопоміч» і «Батьківщина». Фракція Радикальної партії Олега Ляшка теж вийшла з коаліції.

30 березня з’явилися повідомлення, що «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» ведуть переговори з позафракційними депутатами про входження до їхнього складу, щоб можна було створити коаліцію лише з цих двох фракцій. Станом на 10 квітня, за даними сайту Верховної Ради, ці дві фракції разом налічували 222 голоси. Для створення коаліції потрібно принаймні 226 депутатів.

XS
SM
MD
LG