Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України закликало не їздити до Іраку з міркувань безпеки


Міністерство закордонних справ України закликало громадян України тимчасово утриматися від поїздок до Іраку без крайньої необхідності. Причиною є серйозне погіршенням безпекової ситуації в цій країні, активізація терористичної діяльності з боку радикальних ісламістів та існування значної загрози викрадення на території Іраку іноземних громадян, мовиться в попередженні.

У разі нагальної потреби відвідання Іраку міністерство рекомендує громадянам України заздалегідь інформувати про це посольство України в Іраку із зазначенням місць і часу планованого перебування та повідомити власні контактні дані для оперативного зв’язку в разі необхідності (номери телефонів, електронні адреси тощо).

Громадянам України, які нині вже перебувають на території Іраку, слід відмовитися від будь-яких поїздок у провінції Анбар, Найнава, Салах-ед-Дін, Діяла, Кіркук, а також до південно-західної частини провінції Ербіль, застерігають в МЗС.

«Також, незалежно від місця перебування в Іраку, рекомендується виявляти підвищену пильність та обережність, постійно стежити за новинами щодо розвитку ситуації у країні, максимально обмежити пересування населеними пунктами, уникати місць масового скупчення людей, не брати участі в акціях протесту та демонстраціях, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу, неухильно виконувати вказівки представників місцевих правоохоронних органів», – мовиться в попередженні.

У разі потрапляння в надзвичайні ситуації, виникнення загрози життю та здоров’ю під час перебування на території Іраку громадянам України слід невідкладно звертатися до посольства України в Іраку за телефоном +964 780 986 51 70, електронною поштою emb_iq@mfa.gov.ua або на «гарячу лінію» МЗС у Києві: +38 044 238 16 57.

В Іраку триває боротьба силових структур уряду країни та їхніх союзників із лав місцевих ополчень проти екстремістського угруповання «Ісламська держава», бойовики якого у відповідь вчиняють теракти в тих місцевостях, де немає бойових дій. Крім того, в Іраку іноді переходить у взаємні теракти протистояння між шиїтами й сунітами.

XS
SM
MD
LG