Доступність посилання

ТОП новини

В Авдіївці встановили камери спостереження по обидва боки лінії зіткнення – Гуґ


Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ (©Shutterstock)
Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ (©Shutterstock)

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ встановила дві камери відеоспостереження по обидва боки лінії зіткнення в Авдіївці та на шахті «Жовтнева». Про це повідомив перший заступник СММ ОБСЄ Александр Гуґ.

«Наразі ми встановили камеру спостереження в Авдіївці, це дасть змогу нам спостерігати за ситуацією 24 години на добу. Таку саму камеру ми встановили годину тому в районі шахти «Жовтнева», – розповів Гуґ.

За його словами, таким чином спостерігачі зможуть ефективніше моніторити ситуацію з порушеннями режиму тиші.

«Камери спостереження будуть хорошим доповненням до патрулювання, яке і так відбувається у формі дзеркальних патрулів по обидві сторони», – заявив перший заступник СММ ОБСЄ.

Раніше спостерігачі повідомляли про встановлення аналогічної камери в районі Широкина.

Район Авдіївки нині є однією з головних гарячих точок на Донбасі, заявляють в штабі українських військових. Про обстріли з боку проросійських сепаратистів там повідомляють практично щодня, хоча самі бойовики стверджують, що то українська сторона порушує режим тиші.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG