Доступність посилання

ТОП новини

Війна в Афганістані, криза з біженцями та ісламісти у світі – названі переможці Пулітцерівської премії-2016


У Колумбійському університеті в Нью-Йорку в понеділок оголосили імена переможців цьогорічної Пулітцерівської премії, найпрестижнішої нагороди у журналістиці. Відзнаки головним чином отримали ті, хто висвітлював війну в Афганістані та Сирії, кризу біженців в Європі, а також дії екстремістського угрупування «Ісламська держава».

Лауреатом премії за найкращу роботу в галузі міжнародної журналістики стала співробітниця The New York Times Алісон Рубін, яка підготувала серію матеріалів про долю жінок в Афганістані.

У категорії «Термінові, сенсаційні новини» за висвітлення вбивств у Сан-Бернардіно у США відзначили журналістів Los Angeles Times.

Фотографи з The New York Times і Thomson Reuters були відзначені за світлини, що відображають кризу з біженцями.

Американське інформагентство Associated Press отримало нагороду «За служіння суспільству» за матеріали про порушення трудового законодавства, пов’язаного із постачанням морепродуктів в Америці, і звільнення 2 тисяч рабів.

Найкращим твором нехудожньої літератури назвали книжку «Чорні прапори. Піднесення ІДІЛ» (Black Flags: The Rise of ISIS) Джобі Ворріка про зародження екстремістського угруповання «Ісламська держава».

Цьогорічна Пулітцерівська премія стала сотою за ліком, її вручають з 1917 року на честь видавця Джозефа Пулітцера.

XS
SM
MD
LG