Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині волонтери нагородили 12 добровольців та своїх колег власною нагородою


На базі 5-го Окремого Батальйону Української Добровольчої Армії в селі Великомихайлівка Покровського району Дніпропетровської області волонтери провели церемонію нагородження відзнаками «Народний герой України» учасників АТО та волонтерів. За словами організаторів, ці нагороди вперше отримують саме представники добровольчого руху та волонтери. Серед відзначених бійці «Правого сектору», полку «Азов», батальйонів «Донбас» та «Айдар», представниці батальйону «Госпітальєри».

«Це вже 15-е у нас нагородження. Сама ініціатива виникла в середні вересня-жовтня після Іловайська, коли наші бригади ходили по шпиталях київських і майже кожен другий мене запитував: а де моє подання на орден? Ви знаєте що, як і де вони зникли? Тому ми і вирішили робити цю нагороду», – розповів Радіо Свобода волонтер Андрій Боєчко.

Орден «Народний герой України» у вигляді срібного тризуба ініціювали волонтери – кияни Андрій Боєчко та Дмитро Щербаков. Назвати прізвища українських героїв, гідних цієї нагороди, вони запропонували користувачам соцмереж. Усю інформацію про людей, яких збираються нагородити, вони ретельно перевіряють, – розповідають волонтери і наголошують, що серед нагороджених немає політиків, партійних діячів тощо.

Нагорода виконана у двох модифікаціях: для воїнів – червоно-чорна стрічка на колодці зі срібним тризубом, а для волонтерів та медиків – синьо-жовта стрічка на колодці зі срібним тризубом.

Загалом цей недержавний орден уже отримали близько 200 українців – учасників АТО, волонтерів, медиків, дехто посмертно був удостоєний цієї нагороди.

XS
SM
MD
LG