Доступність посилання

ТОП новини

Савік Шустер може працювати в Україні – Держслужба зайнятості


Журналіст і телеведучий Савік Шустер
Журналіст і телеведучий Савік Шустер

Державна служба зайнятості призупинила рішення Київського центру зайнятості щодо анулювання Шустеру дозволу на роботу в Україні. Про це відомство повідомляє на своїй сторінці у Facebook 28 квітня.

«Державна служба зайнятості (Центральний апарат) призупинив дію рішення Київського міського центру зайнятості щодо анулювання дозволу на застосування праці громадянина Канади Савіка Шустера в Україні до з’ясування обставин. Таке рішення було прийнято Центральним апаратом ДСЗ після письмового звернення Шустера до керівництва служби», – йдеться в повідомленні.

«До мене надійшла заява громадянина Шустера і, реагуючи на цей документ, ми призупиняємо рішення наказу до з’ясування обставин. Таким чином, на сьогоднішній день, дозвіл на застосування праці громадянина Канади Шустера № 43388 є дійсним до з’ясування обставин», – заявив виконувач обов’язків голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Сергій Кравченко.

Телеведучий шоу «Шустер Live»Савік Шустер заявив увечері 26 квітня, що починає голодування на знак протесту проти того, що його позбавили дозволу на роботу в Україні.

Раніше того ж дня стало відомо, що журналістові, який має канадське громадянство, анулювали дозвіл на роботу в Україні.

Згодом у Державній службі зайнятості України пояснили, що дозвіл на роботу в Україні Шустеру анулювали через відкрите кримінальне провадження стосовно нього. Водночас адвокат Шустера заявила, що він у вказаній справі є свідком.

Стурбованість з приводу ситуації довкола журналіста, продюсера і ведучого Шустера висловила представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович.

Президент України Петро Порошенко висловив сподівання на якнайшвидше врегулювання ситуації, а прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що доручив розібратися в ній і якомога ситуації з анулюванням дозволу на працевлаштування в Україні журналісту Савіку Шустеру і оперативно врегулювати ситуацію відповідно до чинного законодавства.

Зараз Шустер веде політичне ток-шоу «Шустер Live» на телеканалі 3S ТВ, він є гендиректором продакшн-компанії «Савік Шустер Студіо». Програма «Шустер Live» у різний час виходила в ефір на Першому Національному, телеканалі «Інтер», телеканалі «Україна» та каналах «24», «1+1», «112».

XS
SM
MD
LG